Itaalia keele ja kultuuri lühikursus

1.-5. veebruaril viib Ruth Penk läbi lühikursuse, mille sisuks on tutvustada põhjamaalasele läbi empiirilise kogemuse Itaalia igapäevaelu ja riigiga seonduvat. Kursus toimub õhtuti kell 19.00-20.30 Viimsi Teaduskoolis Viimsi Artiumi ruumides.

Ruth on sündinud Tartus, üles kasvanud Tallinnas ning vahepealsed 12 aastat elanud Roomas. Tänaseks on Ruth taas tagasi Eestis, toimetab Tallinnas rahvusvahelises ettevõttes finantsvaldkonnas. Ruthi suur kirg on olnud itaalia keel ja kultuur, selles vallas ta hetkel tudeerib Tallinna Ülikoolis itaalia keele ja kultuuri õppekaval. Ruthil on Roomas elamise tulemusel kaks emakeelt – lisaks eesti keelele räägib ja kirjutab ta soravalt ka itaalia keeles.

Itaalia keele ja kultuuri kursus koosneb viiest kohtumisest järjestikustel päevadel.

  • 1. veebruar: Itaalia erinevad tahud, reisisõnavara. Kolme Itaalia suurlinna (Milano, Rooma, Napoli) võlud ja valud. Suurlinnade igapäevaelu kirjeldused, näited. Itaalia keel: tähtsamad reisil kasutatavad fraasid, sõnad.
  • 2. veebruar: Itaalia ajalugu. Tähtsamad kuupäevad itaallaste kalendris. Lähiajaloo seosed tänapäeva riigikorraldusega.
  • 3. veebruar: Itaalia filmikunsti ja kirjandus. Arutelu itaalia kirjanduse teemal.
  • 4. veebruar: Igapäevaelu nõuanded. Itaalia töömaailm, maksusüsteem. Haridussüsteem. Käitumisnormid, kultuurilised eripärad.
  • 5. veebruar: Itaalia köök. Mida itaallane sööb? Igapäevase pasta valmistamine.

Ootame osalema kõiki Itaalia huvilisi olenemata vanusest!

Osavõtu tasu on viie päeva kohta kokku 30 eurot. Maksimaalne osalejate arv on 20, registreerimine kuni 30. jaanuarini (k.a.) aadressil https://forms.office.com/e/qK1P7PsKKB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *