27. mai – huvitegevuse ja -hariduse avatud uste päev Viimsi Artiumis

Tule saa osa Viimsi munitsipaalhuvikoolide ja Viimsi Huvikeskuse avatud uste päevast 27. mail kell 11.00-14.30. Päeval osalevad ja tutuvustavad oma tegevust Viimsi Artiumi hoones aadressil Randvere tee 20, Lubja küla tegutsevad Viimsi Kunstikool, Viimsi Muusikakool, Viimsi Teaduskool ning Viimsi Huvikeskuse õpetajad, ringijuhendajad ning loomulikult õpilased ise.
Kätt saab proovida erinevates tegevustes – robootika, mudeldamine, väitlemine, maalimine, joonistamine, muusikainstrumentide katsetamine, pilates ja palju muud. Lisaks saab tutvuda 3D printimisega, maitsta head toitu restoranis KORK ning kuulata kontserte. Päeva lõpetavad Viimsi Muusikakooli BigBand, Kaie Kõrbi Balletistuudio etteaste ja tuntud Eesti muusikud.

Päevakava:
11:00 – Avamine. Esineb Viimsi Muusikakooli brassansambel
11:15 – 13:30 – töötoad ning avatud tunnid Kunsti-, Muusika- ja Teaduskooli
klassides
11:30-11:45 – Prodance tantsustuudio etteaste 1. korruse fuajees
12:00-12:30 – Muusikakooli tutvustav vestlus kammersaalis
12:00-12:30 – Muusikakooli sisseastumiskatsete tutvustamine õpilastele (klassides
314, 414, 406)
12:00-13:00 – Teaduskooli tutvustus (klassis 234)
12:00-13:00 – Pilatese näidistund 0 korruse treeningsaalis
12:30-12:45 – Tallinna Capoeira Spordikooli etteaste 1. korruse fuajees
12:45-13:15 – Kunstikooli tutvustav vestlus kammersaalis
12:45-13:20 – Muusikakooli sisseastumiskatsete tutvustamine õpilastele (klassides
314, 414, 406)
13:30-14:30 – Lõppkontsert suures saalis. Viimsi Muusikakooli BigBand, Kaie Kõrbi Balletistuudio ja tuntud Eesti muusikud

Viimsi Kunstikool aitab maailma näha ja tunnetada läbi loovuse, loomisrõõmu ning kunstialase hariduse. Kunstikoolis saab õppida kunstigrupis, eelkursusel, kunsti süvaõppes kaks kuni kolm korda nädalas (Sissejuhatus kunsti, Teejuht kunstis ja Mina ja kunst), stuudiokursusel, keraamika, fotograafia, ehtekunsti, digidisaini õppekavadel ja vabakursusel „Sissejuhatus kunsti“. Kunstikoolil on filiaal Randvere kooli lähistel elavatele 7-11 aastastele noortele. Lisaks on sügisel avanemas graafika ja modelli joonistamise õppekavad.

Viimsi Muusikakooli missiooniks on luua Viimsi valla lastele ja noortele võimalus end muusika kaudu väljendada ning toetada seeläbi õpilaste kujunemist mitmekülgseteks, avara silmaringiga isikuteks. Sellele lisaks on võimalik igal süvendatud muusikaõpinguteks valmis Viimsi noorel leida tee professionaalsele rännakule. Viimsi Muusikakoolis on võimalik õppida järgmistel erialadel: flööt, klarnet, saksofon, trompet, tromboon, tuuba, viiul, tšello, kontrabass, kitarr, kannel, akordion, lõõtspill, löökpillid ja klaver. Kõikide pillidega on võimalik tuttavaks saada ja katsetada avatud uste päeval. Valides erialaks puhkpilli või keelpilli on sul võimalik osaleda ka muusikakooli orkestrite ja BigBändi töös. Viimsi Muusikakooli orkestrid osalevad kõikidel laulupidudel ning annavad ka ise suurejoonelisi kontserte.

Viimsi Teaduskool pakub mitmekülgset ja äärmiselt praktilist loodus- ja täppisteadusi, inseneeriat ning loovuse arendamist põimivat õpet. Koolis on hetkel
12 õppekava: teaduse algkursus, elumatemaatika I, elumatemaatika II, roheline bioloogia, robootika I, robootika II, elufüüsika alused, filmiloome, keskkonnasõbralik mina, valge bioloogia, väitluse alused, moedisain I. Kooli sõbralikud õpetajad ja õpilased tutvustavad avatud uste päeval õppekavasid, muljetavad esimesest õppeaastast ning demonstreerivad õppetöö sisu.

Viimsi Huvikeskuses on kokku pea 80 huviringi, kus osaleb üle 1100 inimese. Viimsi Huvikeskus tegutseb nii Nelgi tee 1 asuvas hoones kui ka Viimsi Artiumis. Viimsi
Artiumis saab õppida erinevaid tantsustiile, osaleda Tallinna Capoeira Spordikooli treeningutel ning hoida end vormis pilatese, shindo ja jooga treeningutel.

Tule kohale ja saa osa põnevast huvitegevuse ja -hariduse valikute universumist kodulähedases Viimsi Artiumis! Uks muusika, kunsti ja teaduse maailma ootab Sind!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *